AXELFABRY

Kunstwerken in Brons, Zilver, Inox - Kunstkaarsen

Axel Fabry in de pers

axel fabryMàrius Domingo, Kunstcriticus, in het gezaghebbende Catalaanse artistiek tijdschrift 'BONART', editie Mei 2009.
Axel Fabry (België, Roeselare, 1943) bouwt zijn sculpturen op zoals poëten hun gedichten smeden : woord na woord, of om het nauwkeuriger te zeggen, gebaar na gebaar. Dit wat betreft de delicate stukken die gevormd zijn in klei, gebakken in de oven en ook voor de kleine en middelgrote bronzen beelden. Zelfs de monumentale stukken die voor publieke pleinen zijn bestemd, hebben deze delicate trekken. In ieder geval is het alsof deze stukken uit een licht materiaal gemaakt zijn, zoals papier, of van mooie stof met zijde geweven, en dat dit materiaal op het punt staat te bewegen met een licht briesje en deel uitmaakt van de sculptuur. Men heeft de indruk dat het stuk er altijd is geweest, en daar op die plaats traag is gegroeid. En dat ook de dominerende winden van die zone hebben meegeholpen aan de vormgeving. Het werk van Fabry (met grafische studies) maar auto-didactisch in de kunst, leunt meer aan bij het concept dat “Apel-les Fenosa” had. Meer emotioneel dan rationeel of analytisch, met dialoog naar de toeschouwer en naar de omgeving waar het zich situeert. Alsook heel ver weg van het  monumentale concept van beeldhouwers die hun werk ontwerpen met Autocad of blanke en nette voorstudies.

Lees meer...

 
krantAxel Fabry en Jan Wydooghe exposeren in kasteel van "Boudewijn met de Ijzeren Arm"

Rumbeke/Oekene ...
"Ik ben blij dat ik samen met Jan Wydooghe uit Oekene in het kasteel van 'Boudewijn met de Ijzeren Arm' kan tentoonstellen", zegt Axel Fabry. "Als kleine bengel kwam ik hier samen met mijn broer zoeken naar meikevers !  Vele jaren later namen we hier onze trouwfoto's en nu, veertig jaar later, sta ik hier weer. Dat brengt een zekere spanning met zich mee. Samen met Jan gaan we het kasteel gedurende een tweetal weekends 'bezetten'".

Lees meer...

 
krantDe Krant van West-Vlaanderen  -  15 oktober 2004
Het zijn bekende gezichten in Roeselare, en sinds enkele jaren ook in Westouter, waar vader Axel Fabry nu huist. Alex runt dichter bij zijn wieg een eigen horecazaak. Beiden hebben echter één zaak gemeen : hun liefde voor de kunst én hun talent om die te bedrijven. Nog tot komende zondag kan je in een voor de gelegenheid bijzonder toegankelijk Museum Blomme gaan kijken naar de beelden van Axel en de juwelen - en het eerste schilderij - van Alex Fabry.

Lees meer...

 
krantVoor kunstenaar Axel Fabry staat de zomer letterlijk voor de deur. Op de Neerplaats krioelt het vooral in het weekend van dagjesmensen op zoek naar wat verkoeling. Wie de Neerplaats binnenstapt, vindt op de binnenkoer een oase van rust en een verfrissing die toevallig ook Neerplaats heet. Het huisbier maakt de klanten best gezellig.

Lees meer...

 
krantVernieuwde dorpskern officieel geopend.

LOKER - De Lokernaars hebben anderhalf jaar op hun tanden moeten bijten, maar nu is hun dorpskern gerenoveerd. De doortocht werd verkeersveiliger, met aandacht voor de fietser en de voetganger. Nabij de kerk werd de pleinfunctie beklemtoond.
,,Loker is geen doortocht-dorp meer, maar een plek waar een pleingevoel heerst, waar mensen geneigd zijn om elkaar te ontmoeten'', zo vatte provinciegouverneur Paul Breyne de vernieuwing samen tijdens de officiële opening vrijdagavond.

Lees meer...

 

krantFabry's kiezen niet voor de eenvoudigste weg. (Bart Crabbe)

ROESELARE

Jaren gingen ze elk hun weg maar nu exposeren vader Axel, broer José en zoon Alex samen in Museum Blomme in Roeselare. "Eindelijk konden we onze drie drukke agenda's op elkaar afstemmen".De Fabry's zijn geen onbekenden in Roeselare. Axel kennen we uit de horeca maar ook als beeldhouwer. Zoon Alex werkte een succesvolle juwelenlijn uit en bedient met stijl de klanten in zijn wijnbar. Enkel oom en broer José Fabry verdween jaren geleden uit het Roeselaarse landschap.

Lees meer...

   

Axels Kunstkaars

Op zoek naar een origineel geschenk ?  Axels kunstkaars is uniek en vooral origineel. Een waardevol geschenk dat pas na dagen of maanden branden haar geheim prijsgeeft en iedereen zal bekoren. Binnenin leeft 'de palingmens', een creatie van kunstenaar Axel Fabry. De uitvoering is in witte kwaliteitswas. De kaars meet ongeveer 47cm bij 15cm diameter en heeft 4 wieken. Prijs : 190 €. Contacteer Axel.
Top