AXELFABRY

Kunstwerken in Brons, Zilver, Inox - Kunstkaarsen

Axel Fabry, beeldend kunstenaar, geboren te Roeselare, West-Vlaanderen, België. Beeldend kunstenaar - autodidact.

Axel Fabry - beeldend kunstenaarSpecialiteit :

  • kunstwerken in terracotta, brons, inox, zilver en andere metalen
  • monumentale kunst voor parken, ronde punten, openbare gebouwen, industriële complexen, ...
  • alle werken in opdracht

Axel stelde tentoon in Brugge, Brussel, Luik, Kemmel, Westouter, Watou, Lo, Diksmuide, Kortrijk, Zeebrugge, Lissewege, Oudenburg, Ieper, Koolskamp, Gent, Roeselare, ... maar ook Tilburg (NL), London (UK) en Reus (SP).

Axel Fabry werd in 1943 geboren in Roeselare, België. Hij genoot een grafische opleiding, maar is autodidact in de kunst. Op jeugdige leeftijd leerde hij mouleren in zand en brons gieten. Toch was het de klei die leidde tot zijn eerste terracotta beelden. Deze hadden een uitgesproken harde, eerder hoekige stijl.

"Het Koppel" was een centraal thema. Het waren "schepsels in wording", een zoeken naar de oorsprong, het ontstaan van mensen en dingen. Stilaan namen de bronzen beelden de bovenhand. Deze eerder mythische figuren hebben iets geheimzinnigs. Ook zij zijn "in wording", ze stralen een neutrale blik uit, ze staan open voor actie, rust en liefde. Hun huid draagt de sporen van ingeslagen gesteenten en meteoren. Ze zijn beklad met kraters. Komen zij ons tegemoet, of gaan wij erheen ?  Ondertussen hebben monumentale beelden een voorname plaats ingenomen. Deze meestal in inox uitgevoerde creaties hebben onmiskenbaar dezelfde kenmerken die eigen zijn aan zijn hele oeuvre.

Axels Kunstkaars

Op zoek naar een origineel geschenk ?  Axels kunstkaars is uniek en vooral origineel. Een waardevol geschenk dat pas na dagen of maanden branden haar geheim prijsgeeft en iedereen zal bekoren. Binnenin leeft 'de palingmens', een creatie van kunstenaar Axel Fabry. De uitvoering is in witte kwaliteitswas. De kaars meet ongeveer 47cm bij 15cm diameter en heeft 4 wieken. Prijs : 190 €. Contacteer Axel.
Top